Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще се състезава в Остин

Алонсо ще се състезава в Остин

41
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо ще се състезава в Остин, заявиха той и екипът му Ферари, след като се появиха съмнения дали двукратният световен шампион ще е във форма за Гран при на САЩ.

Испанецът претърпя много силен удар по време на надпреварата в Абу Даби, след което премина медицински прегледи както на пистата Яс Марина, така и в родината си.

Приготвям чантата за Остин, изпитвам известна болка, но съм нетърпелив и убеден, че ще помогна на отбора. Ще се опитам да дам 100% както винаги – написа самият Алонсо в Туитър акаунта си.

В официалния сайт на Ферари пък се появи следното съобщение:

Всеки, който се съмнява в отдадеността на Алонсо към Ферари, трябва пак да помисли. Испанецът ще е в Остин, Тексас, за да вземе участие в Гран при на САЩ, както потвърди и сам в Туитър.

Цитиран е и президентът на Скудерията, който казва, че е доволен да види желанието на пилота да даде всичко от себе си.

В отбора са наясно, че Фернандо няма да е в оптимална форма. Той вероятно ще бъде прегледан и от лекарите на ФИА след пристигането си на пистата.

Двукратният световен шампион пък почти сигурно ще е втори в тазгодишното подреждане при пилотите. До края на първенството могат да бъдат спечелени максимум 50 точки, а той е с аванс от 34 пред Кими Райконен (финландецът няма да кара в последните два старта) и 42 пред Люис Хамилтън (Мерцедес).

Екипът му Ферари пък се бори за втората позиция при конструкторите. Скудерията е на 11 точки зад Мерцедес и на 26 пред Лотус.