Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще стартира от първа позиция в Унгария

Алонсо ще стартира от първа позиция в Унгария

71
0

Фернандо Алонсо си спечели правото да стартира от първа позиция в Гран при на Унгария.###Фернандо Алонсо си спечели правото да стартира от първа позиция в Гран при на Унгария.
Той успя да победи съотборника си Люис Хамилтън. В третата част на квалификацията испанецът даде по-добро от неговото време в последната си обиколка. Люис доминираше в тренировките за място, но в самия край не успя да направи втора бърза обиколка. Причината бе, че влезе зад Алонсо в бокса на Макларън, когато и двамата пилоти се прибраха, за да им бъдат поставени нови гуми.
Ник Хайдфелд и Кими Райконен ще стартират съответно от трета и четвърта позиция. Финландецът е единственият пилот на Ферари в първата десятка на старта, след като съотборникът му Фелипе Маса зае 14-то място заради стратегическа неточност и грешки в бързата си обиколка във втората част на квалификацията.
Нико Розберг се представи много добре и записа пето време, изпреварвайки постиженията на Ралф Шумахер и Роберт Кубица. Десятката се допълва от Фисикела, Трули и Уебър.
Дейвид Култард бе на път да участва в последната част, но полякът записа по-добро от неговото време и го измести на 11-та позиция.