Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще трябва да използва нов мотор за състезанието утре

Алонсо ще трябва да използва нов мотор за състезанието утре

95
0

Фернандо Алонсо призна, че ще трябва да използва нова задвижваща система в състезанието за Гран при на Бахрейн утре. Пилотът на Макларън получи повреда в мотора си Хонда по време на втората част от квалификацията и по думите му той ще трябва да бъде заменен.

Алонсо се готвеше да завърши първата си бърза обиколка в Q2, когато агрегатът му изключи напълно. Фернандо успя да се прибере до бокса и излезе от колата. Той ще стартира 15-и утре.

„Разочароващо е. Обиколката вървеше добре, обясни Алонсо. – Подобрих постижението си с половин секунда спрямо Q1. Мисля, че можех да съм 13-и, 14-и или 12-и, в зависимост от другите. Но отивайки към последния завой, двигателят се счупи и аз се върнах бавно до бокса. Трябва да сменим мотора и с новия, който няма да можем да калибрираме, може би няма да разполагаме със същата мощност в състезанието.”

За Алонсо това ще означава използването на втори двигател в едва 3-ото състезание за сезона при разрешени 4 за цялата година. „Очаквам трудно състезание, каза още испанецът. – Така или иначе то щеше да е такова. А сега с проблема с двигателя ще е още по-тежко. Повредата дойде в най-неподходящия момент.”

Специални материали за философията и разбиранията на Алонсо, както и в какво се коренят проблемите на Хонда във Формула 1, може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (203).