Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо си купи колоездачен отбор

Алонсо си купи колоездачен отбор

36
0
Гран при на Корея,Фернандо Алонсо

Голямата новина на Фернандо Алонсо, за която той предупреди в Туитър късно снощи, се оказа, че се е сдобил с колоездачен отбор. Двукратният световен шампион във Формула 1 ще вземе лиценза за испанския тим Euskaltel Euskadi, който бе на път да фалира след оттеглянето на главния си спонсор – баската телекомуникационна компания Euskaltel. Той ще плати 6 милиона евро на BCPT (Basque Pro Cycling Team) и сделката трябва да бъде подписана почти веднага.

Euskaltel иска да благодари на двукратния световен шампион в F1 за постигнатото споразумение и би искал да подчертае уважението, разбирането и любовта, демонстрирани от Фернандо Алонсо към тима, хората в него, историческото му наследство – се казва в изявление на отбора.

Испанският пилот предизвика поредица от слухове, след като късно снощи публикува в Туитър акаунта си съобщение, че тези дни предстои оповестяването на важни новини, свързани с него.

Колоезденето е един от любимите спортове на Алонсо – то е задължителна част от тренировките му, а освен това наблюдава отдадено и различните надпревари в дисциплината. Сделката се приема много добре в колоездачните среди, където вече се подготвяха да се сбогуват с един от дългогодишните си и обичани отбори. Euskaltel Euskadi съществува от 1994 г., а преди две седмици дойде съобщението от BCPT, че тимът ще бъде закрит заради липса на средства. Смята се, че олимпийският шампион Самуел Санчес ще е в центъра на екипа.

Новият отбор ще уважи договорите на колоездачите за сезони 2014 и 2015 г. Желанието ни е да се създаде приемственост и тимът да се разраства малко по малко, включвайки топимена от колоездачните среди с намерението за прехвърляне към международен проект. Плановете в средно- до дългосрочен план са за превръщането на отбора в глобален модел – се казва още в съобщението.