Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Следващите три старта ще са жизненоважни за Рено

Алонсо: Следващите три старта ще са жизненоважни за Рено

19
0

Следващите три състезания в Испания, Монако и Турция ще покажат дали Рено може да загърби лошото начало на сезона и да се превърне в реален претендент за титлата, заяви Фернандо Алонсо.

Испанецът и неговият тим имат едва 5 точки от четири кръга, а болидът им R29 не е достатъчно бърз, за да си съперничи с колите на топ отборите. Според Алонсо обаче подобренията, които са планирали от Рено за предстоящите три надпревари вероятно ще определят как ще се развие сезона за френския отбор.

„Считам, че следващите три старта са изключително важни – Испания, Монако и Турция. Мисля, че малко или повече, всички останали отбори ще поставят в колите си нови, подобрени детайли за предстоящите три състезания. Някои от екипите ще поставят всичко в Барселона, някои от тях ще оставят по нещо за Монако, а някои ще имат нововъведения за Турция. Така че след това ще се разбере кой ще се бори за шампионата, кой ще е способен да се бори за подиуми и кой ще е извън цялата тази схема.“

Освен това Алонсо заяви, че е истински срам за Рено и Мерцедес, които влагат пари и развиват своите двигатели, а после ги предоставят на частни екипи като Ред Бул и Браун GP и в крайна сметка последните се борят за победите в шампионата.