Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо смята, че Макларън трябва да е много по-напред

Алонсо смята, че Макларън трябва да е много по-напред

50
0

Фернандо Алонсо смята, че тимът му Макларън би трябвало да е много по-напред като скорост и класиране спрямо показаното в първите свободни тренировки за Гран при на Австралия. Испанецът завърши 14-и в първата сесия и 12-и във втората, като нямаше технически проблеми. Изоставането от Хамилтън и Мерцедес обаче бе над 2 секунди на обиколка, като по думите му в тима не реагират достатъчно добре на проблемите, които има пакетът Макларън-Хонда с надеждността и мощността на задвижващата система.

Запитан дали и как в Макларън и Хонда отговарят на възникналите неприятности, Алонсо заяви: Ще видим. Всеки работи ден и нощ, за да се подобри ситуацията. Въведохме много нови елементи по колата за състезанието тук. Но има големи промени в правилата. Те са златен шанс да настигнеш Мерцедес.

Това е третата ни година по отношение на проекта за двигателя Хонда и ние трябва да сме много по-напред. През миналата година се борихме да стигнем до 3-ата част на квалификацията редовно. В 50% от случаите ние успяхме да го направим, а в другите 50% бяхме много близо. И да не сме в топ 5 или топ 6 тази година изобщо не е реакция.”

По отношение на класирането си в тренировките, Алонсо заяви, че не може да се каже, че се чувства оптимистично или песимистично, тъй като състезанието тепърва предстои в неделя. „Имахме лоши предсезонни тестове, без да можем да караме много колата, каза още Фернандо. – Затова не успяхме да извадим много от нея и да научим много за нея. Според мен обаче проблемите, които имахме в изпитанията, се преувеличават.”