Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо спокоен след резултатите от петък

Алонсо спокоен след резултатите от петък

73
0

На Хокенхайм новостите по колата на Ферари най-после дадоха очакваните резултати и това позволи на екипа да спечели двойна, макар и доста обсъждана в медиите и падока, победа. В Унгария обаче след първия ден нещата отново не изглеждат особено обнадеждаващо. В първата тренировка колите на „червените“ изоставаха с една секунда от конкурентите от Ред Бул, след втората все пак разликата бе намалена на половина.

„В повечето случаи петъчните резултати не означават особено много“, спокоен бе победителят от Гран при на Германия, Фернандо Алонсо. „Всички изпробват много нови неща. При нас картината бе подобна. Сутринта изпробвахме части, следобед пък се занимавахме със сравнението на гумите.

Нямаме никакво време да се занимаваме с гонене на най-бърза обиколка. Едва утре ще се види, какво е съотношението на силите. Днес просто не се брои. Най-важни пък разбира се са точките в неделя.

Това е само един петък и за момента сме доволни. Трябва да изчакаме да се изясни картината. Днес в една бърза обиколка изоставахме от Ред Бул, но на трасето имаше и много трафик.

Сигурен съм, че разликата не е такава, каквато видяхме след днешните тренировки. Все пак от Ред Бул изглеждат значително по-силни отколкото бяха в Германия. Ще разгледаме данните и ще се опитаме да подобрим представянето си утре.“

В Унгария изпреварванията са изключително тежки и затова утрешната квалификация ще бъде от голямо значение за представянето в състезанието.

„Честно казано през тази година Ред Бул са изключително силни в тренировката за място и в постигането на добър резултат в една обиколка като цяло. Все пак се надяваме утре да се включим в борбата за полпозишъна, защото тогава състезанието ще изглежда по различен начин.

Освен това смятам че тук ще имаме шанс да се изкачим още по-нагоре в класирането след като Макларън явно изпитват затруднения с интегрирането на новите части. Така че ще е важно да съберем колкото се може повече точки в неделя, за да се приближим към лидерите в класирането.

Но да видим, и друг път сме ставали свидетели на подобни аномалии, когато от Макларън са слаби в петък, но в следващите дни са на върха, както бе в Англия, където завършиха втори и четвърти след слаб старт в петък.“