Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо стана мениджър на Никола Цолов

Алонсо стана мениджър на Никола Цолов

4854
0
Никола Цолов
Никола Цолов

Основаната от Фернандо Алонсо мениджърска агенция A14 Management ще се грижи за кариерата на българския пилот Никола Цолов. Той тренира и работи с двукратния световен шампион от Формула 1 от известно време. Младежът ще кара тази година в испанската Формула 4.

„A14 Management се роди с идеята да научи младите пилоти на онова, на което спортът е научил нас. Двукратният F1 шампион, двукратен победител в 24 часа на Льо Ман и победител в 24 часа на Дайтона Фернандо Алонсо Диаз представя заедно с доверения си екип A14 Management. Агенцията се ражда с намерението да избере малка група пилоти от люлката на автомобилния спорт картинга и да им предаде необходимите ценности за постигане на целите им. Сред тях са физическа подготовка, съвети за взимане на решения и икономически мениджмънт. Целта е потенциалът на всеки атлет да се разгърне максимално. Най-важното е, че в работата си ще вложим наученото от собствения си опит“, се казва в споделеното от агенцията.

„Наистина се вълнувам да започна кариерата си в различните формули с присъединяването към програмата A14 Management!, заяви самият Цолов. – За мен е голяма чест да мога да почерпя от опита на легендарния Фернандо Алонсо!“

Съдружници на Алонсо в агенцията са Алберт Ресклоса и Алберто Фернандес. Първият се е състезавал с пилота на Алпин на картинг през 90-те години на миналия век. Фернандес пък е личен мениджър на Алонсо и негов приятел.

„Нямам търпение да започна работа с толкова големи таланти като тях двамата. Надявам се те да попият от моя опит и да постигнат мечтите си“, каза Алонсо

От A14 Management до момента са обявили, че работят само с двама пилоти – Никола Цолов и Клеман Новалак. 21-годишният състезател от френско-швейцарски произход ще кара през сезон 2022 за тима на MP Моторспорт във Формула 2. През кариерата си досега има титла в британската Формула 3 от 2019 г.

Първият кръг от сезона на Цолов във Формула 4 ще се проведе на 29 април-1 май на пистата Алгарве в Португалия.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NT 🦁 (@nikola_tsolov)