Начало Избрани Aлонсо: Ще атакувам Верстапен на първи завой

Aлонсо: Ще атакувам Верстапен на първи завой

3670
0
Фернандо Алонсо, Алпин
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Фернандо Алонсо продължи добрата си серия през състезателния уикенд за Гран при на Канада. Пилотът на Алпин даде второ време в квалификацията на пистата Жил Вилньов. Това го поставя на първа стартова редица редом до световния шампион Макс Верстапен. Преди това испанецът спечели третата тренировъчна сесия в Монреал.

Чувствам се страхотно. Досега уикендът беше невероятен за нас. Бяхме конкурентоспособни в свободните тренировки, въпреки че обикновено сме такива в петък, но след това губим малко скорост в събота. Благодарение на мокрите условия днес. Колата беше мега, чувствах се толкова комфортно в нея и мисля, че феновете също ме подтикнаха допълнително, каза много развълнуван Алонсо след квалификацията.

Чувствам се страхотно. Досега уикендът беше невероятен за нас. Бяхме конкурентоспособни в свободните тренировки, въпреки че обикновено това се случва в петък. След това губим малко скорост в събота. Благодаря на мокрите условия в квалификацията. Колата беше мега. Чувствах се толкова комфортно в нея и мисля, че феновете също ме подтикнаха допълнително, каза Алонсо след квалификацията.

Когато бе попитан за очакванията си за състезанието, Алонсо се пошегува:

„Нека да видим. Ще атакувам Верстапен на първи завой.“

Шефът на Алпин Отмар Шафнауер също се надява на добро класиране в състезанието. Според него, темпото на френския тим е близко с това на Ферари.

„Опитът и уменията на Фернандо се проявиха доста добре, за да го изведат на втора позиция. Той винаги е бил добър в това бързо да се адаптира към променящите се условия, сподели Шафнауер.

Към края на квалификацията пистата ставаше все по-суха, а времената все по-бързи.

Алонсо изглежда има добри шансове за подиум в неделя. Испанецът може да се възползва от проблемите на Шарл Льоклер и Серхио Перес, които ще стартират от задната част на полето.

В петък изглеждахме добре на суха писта. Двамата [Алонсо и Естебан Окон] направиха дълги серии с обиколки с твърдите гуми, така че получихме добра информация“, каза шефът на Алпин.

Шафнауер дава да се разбере, че не са много отборите, които са правили дълги пробези. Това би трябвало да даде предимство на тима от Енстън.

Ако си спомням правилно, състезателните симулации на Алонсо бяха близки с тези на Ферари в петъчния ден.“