Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Стюардите взеха правилното решение

Алонсо: Стюардите взеха правилното решение

56
0

Фернандо Алонсо представи и своята версия за събитията от Гран при на Монако, след като той получи шестото място в състезанието. Пилотът на Ферари бе изпреварен от Михаел Шумахер, след като бе спорно дали пилотите се движат в условия на кола за сигурност или не.

Испанецът е на мнение, че е можел да спечели състезанието, след като потегли от последна позиция в надпреварата, а накрая се нареди на шесто място. Към това той показваше фантастично темпо по време на петъчните тренировки.

Неделята мина много задоволително“ – казва Алонсо в блога си към сайта на Ферари. „Бяхме наясно, че ако искам да завърша в точките, всичко трябва да е перфектно – колата, стратегията, изпреварванията и гумите. И именно така се и случи.“

След като направи шест успешни изпреварвания в началото, а междувременно се възползва и при първото излизане на кола за сигурност, Алонсо се движеше шести, когато се появиха и зелените флагове 77 тура по-късно.

Накрая се появи и инцидентът с Михаел. От пита ми казаха – тъй като състезанието още се водеше в условия на кола за сигурност – че изпреварванията не са позволени, така че се успокоих. Това бе потвърдено после и от стюардите, които представиха своето решение.“