Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Тази година често губя, но второто място при пилотите все още...

Алонсо: Тази година често губя, но второто място при пилотите все още е постижимо

45
0
Фелипе Маса

Всички в тима на Ферари упорито твърдяха тази вечер на пистата Монца, че свободните тренировки за домашната за тях Гран при на Италия са преминали без проблеми, въпреки че им се наложиха доста промени по настройките след първите 90 минути изпитания. В крайна сметка пилотите на екипа Фелипе Маса и Фернандо Алонсо се наредиха четвърти и пети в следобедната сесия с близо 625 километра общо зад гърба си. Това бе изтъкнато като доказателство за добре свършената работа и бе отбелязано, че не е имало конкретни технически проблеми.

Петък като всеки друг – бе обобщението за пореден път на Алонсо. – Сравнявахме различни аеродинамични решения. Честно казано, смятам, че ни липсва известна скорост спрямо най-бързите. Колата обаче е кажи-речи същата като на Спа с изключение на специфичните компоненти, предназначени за Монца. Да, би било прекрасно да повторим миналогодишния си успех, но не можем да сътворим чудо за две седмици. Мотивацията ми за останалата част от сезона? Аз съм много конкурентна личност и не ми харесва да губя. Истина е, че тази година ми се случва често, но все още има цели, които сме в състояние да постигнем, като например второто място при пилотите: [Марк] Уебър не е чак толкова напред – допълни испанецът.

Съотборникът му Маса сподели, че за него денят е бил добър, тъй като е изпълнил предначертаната си програма. Бразилецът заяви, че е наясно в каква посока трябва да работи по отношение на реглажите, въпреки че днес състезателният му инженер Роб Смедли се хвана в един момент за главата, след като пилотът така и не успя да му даде търсените данни.

Утре на Монца се очаква да пристигне президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло, за да проследи лично квалификацията за Гран при на Италия.