Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Тази година е много по-лесно да бъдем мотивирани

Алонсо: Тази година е много по-лесно да бъдем мотивирани

53
0
Фернандо Алонсо

Доста накриво започна днешната първа среща на Фернандо Алонсо с медиите в Монако в навечерието на 70-ата Гран при на прочутото княжество. Колега първо попита Фернандо дали си спомня някои лоши моменти от участието си на фамозното улично трасе, а испанецът с усмивка каза, че не обича да си спомня, а след това унгарски журналист попита Фернандо какво точно ще изразява специалното оцветяване на каската му.

Всичко е чудесно описано на сайта ни – отговори пак с усмивка двукратният шампион и обясни, че всъщност няма какво да добави към изчерпателната информация.

След това вече сериозно Алонсо коментира последните изказвания на Лука ди Монтедземоло, че Ферари имат огромен шанс да спечелят въпреки всичко този шампионат, но всичко зависи от тях и развитието на колата. Испанецът заяви, че напълно разбира желанието на президента да мотивира тима си и че тази година това изглежда далеч по-леко от преди година, когато Ред Бул бяха далеч пред всички други.

Сега е много по-лесно да бъдем мотивирани за успех – заяви Алонсо. – Никой не е по-слаб или много по-добър и от нас зависи дали ще развием колата си достатъчно добре, дали ще успеем.

Испанецът не изглеждаше и особено изкушен от мисълта, че може да спечели в Монако за първи път като пилот на три различни тима и заяви, че всъщност самото трасе не е чак толкова забавно за каране за пилотите. Всъщност самата надпревара е интересна, атмосферата и всичко останало, съпътстващо Гран при на Монако.

Уикендът тук е много по-различен от всички останали, не състезанието само по себе си. Има много повече събития, с които сме ангажирани – обясни Алонсо. – Атмосферата е неповторима, контактът с публика е пряк, както никъде другаде, където моторхоумът ни е спокойно убежище. Събират се много важни хора, спонсорите, има много история, традиции. Това е, което прави този старт толкова специален.