Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: трафикът ми попречи да се кача на подиума

Алонсо: трафикът ми попречи да се кача на подиума

79
0

Според Фернандо Алонсо трафикът е виновен за пропуснатата от него възможност да се качи на подиума в Унгария, но въпреки това е доволен от четвъртото си място.###Според Фернандо Алонсо трафикът е виновен за пропуснатата от него възможност да се качи на подиума в Унгария, но въпреки това е доволен от четвъртото си място.
Испанецът бе принуден да стартира от шеста позиция. По време на надпреварата за няколко обиколки бе зад Ралф Шумахер, а през това време лидерите трупаха преднина. Но веднага след като се появи възможност, той направи няколко изпреварвания и регистрира много по-бързи обиколки. В крайна сметка обаче завърши на четвърта позиция след Ник Хайдфелд.
“Знаехме, че е много трудно да се изпреварва на тази писта. Знаем, че е трудно да се стартира от по-задна позиция, но мечтаехме да достигнем подиума. Бяхме близо, но не беше достатъчно. Въпреки това четвъртото място не е зле. Загубих една точка в сравнение с максимума, който бе възможен за нас. Прекарах цялото състезание в трафик, първо с Ралф и после с Хайдфелд. Изключително трудно бе да карам, когато има някой пред мен”, обясни Алонсо след Гран при на Унгария.
Испанецът счита, че е бил най-бързият пилот на пистата този уикенд и е пропуснал истинска възможност да победи на Хунгароринг. Въпреки това твърдо заяви, че в Гран при на Турция отново ще се бори за победа.