Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Трябва да се върнем в борбата за подиуми възможно най-скоро

Алонсо: Трябва да се върнем в борбата за подиуми възможно най-скоро

65
0

Фернандо Алонсо се върна на работа на пистата Жил Вилньов дни преди първите тренировки за Гран при на Канада, опитвайки се с отбора си Ферари да подобри F10 за предстоящата надпревара в Монреал. Двукратният световен шампион поддържа връзка с екипа по телефона и чрез имейли в паузата след състезанието на Истанбул парк. Той предпочете да пристигне рано в Канада, където изкара един ден физическа подготовка.

– Чувствам огромното желание да преобърнем нещата след трудния ни уикенд в Турция, след който всички реагираха по очаквания от мен начин. Наясно съм, че никой не обича да губи, затова натискаме на максимум, за да разполагаме с конкурентен автомобил – категоричен бе Алонсо.

Според него развитието на модела F10 съвсем не е спряло, но съперниците напредват може би с по-големи крачки и това обяснява изоставането на Скудерията.

– Що се отнася до системата за обдухване на задното крило, то според мен тя наистина е полезна, макар все още да не успяваме да извлечем максимума от нея – допълни испанецът. – Освен това виждам колко упорито работят другите отбори, а имат сериозни проблеми. Само онези, които разполагаха със системата от самото начало, все още имат ясно предимство. Вярвам в отбора ни и съм убеден, че ситуацията в Канада ще е различна от тази в Турция. Шампионатът все още е отворен, но трябва да се върнем в битката за подиуми възможно най-скоро – заяви Фернандо.