Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Трудно ще минем Q1 с твърдите гуми

Алонсо: Трудно ще минем Q1 с твърдите гуми

36
0
Фернандо Алонсо

Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо смята за нормално водачеството на Ред Бул в свободните тренировки преди домашната му Гран при на Испания.

Двукратният световен шампион постигна четвърто и пето време в сесиите, а за квалификация се надява да прескочи петата позиция, от която неизменно стартира от началото на сезона.

– Изпробвахме много нови неща по болида и трябва да изберем най-добрите от тях, за да ги използваме в събота. Според мен направихме стъпка напред, макар че в тренировките винаги е трудно да се даде точна преценка спрямо останалите. Определено не съм изненадан, че Ред Бул отново са над всички. Те остават най-бързи на писти като тази и в Унгария, които доста подхождат на техните характеристики. Ще е трудно да ги бием в квалификациите, но може да сме близо до тях в състезанието. Тук имаме дори по-големи шансове да се борим за подиум, отколкото в Турция, смята Алонсо.

Той коментира и представянето на новите твърди гуми на Пирели, от които повечето пилоти останаха недоволни.

– Трудно ми е да си представя как ще преминем Q1 без използването на меките смеси. Износването на гумите отново е много сериозно и може да очакваме състезание с много спирания като в Турция, допълни пилотът на Ферари.

Съотборникът му Фелипе Маса обясни проблемите си в тренировките, въпреки че навъртя 119 обиколки и над 500 км.

– Имах доста трудности с работата на гумите, особено с твърдите, и така и не успях да събера секторите си в една добра обиколка. Неприятно е, защото с новите компоненти отбелязваме напредък. Останалите тимове са все още толкова силни и има чувствителна разлика между нас, смята бразилецът.