Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Целта днес бе да съм пред Фетел и Хамилтън

Алонсо: Целта днес бе да съм пред Фетел и Хамилтън

64
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че не се чувства чак като да е спечелил победа в днешния ден, но все пак е доволен, че отново е начело в шампионата, защото завърши пред преките си съперници за титлата.

Целта днес бе да съм пред [Себастиан] Фетел и [Люис] Хамилтън, за да ги изпреваря в шампионата и това се случи. Сега ако гледаме състезание за състезания ще трябва да съм пред Марк [Уебър] в следващия старт – заяви испанецът. – В борбата с Люис днес направихме спирането в бокса във възможно най-доброто време и това ми позволи да мина пред него. Една допълнителна обиколка бе достатъчна да изляза напред. Меките гуми суперсофт всъщност бяха приятна изненада днес, защото не знаехме колко ще издържат, но те се оказаха по-добри от очакваното.

Алонсо обясни още, че решението на стюардите да гледат инцидента от старта (при който Ромейн Грожан (Лотус) го удари) след финала ще е важно заради евентуални последици за следващия старт:

– Що се отнася до удара с Грожан, то аз направих фантастичен старт и можех да изпреваря дори и Люис за третата позиция,но имаше контакт в задната ми лява част, отпред отдясно за него. Имах шанс, че нямаше повреди, не спуках гума и продължих напред.

Испанецът обясни ситуацията и в последните обиколки, когато му казали по радиото, че идва силен дъжд и готвели гуми интермедия. Той бил крайно внимателен при всяко преминаване в различните части на пистата, когато започнали да падат капките дъжд, но за щастие валежът се размина.