Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо убеден, че надеждите му за титла не са изчезнали

Алонсо убеден, че надеждите му за титла не са изчезнали

30
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо е убеден, че надеждите му за титла този сезон във Формула 1 не са изчезнали. Двукратният световен шампион финишира втори в Гран при на Индия и вече е на 13 точки зад Себастиан Фетел (Ред Бул) в генералното класиране.

Не е лесно в момента да се борим с Ред Бул, но ние никога не се отказваме. Трябва да ги поздравим – те бяха фантастични този уикенд. Искаме обаче да се радваме в Бразилия, така че продължаваме битката. Загубихме точки, но не бяхме достатъчно бързи за да се борим с тях и загубата е минимална. Скоростта ни на правите е добра, но ни липсва малко прилепяне в завоите и се надявам да го открием в следващия старт – обясни на подиума пилотът на Ферари.

Алонсо има 48 точки от последните 4 надпревари, докато Фетел е спечелил 100. Следващият им сблъсък ще е точно след седмица в Абу Даби.

Има още 75 пункта за печелене, а сме наясно, че трябва да подобрим нещата. Особено в събота не ни достига скорост, но можем да постигнем напредък в Абу Даби или САЩ. Марк [Уебър] имаше проблем с KERS-а, същото може да се случи със Себ или нас. Според мен имаме нужда от нови компоненти в Абу Даби и дано конкурентоспособността на колата е по-добра там, за да намалим разликата спрямо Ред Бул. Остават ни три старта и шампионатът продължава да е основната цел. Трябва да си върнем някакви точки – допълни испанецът.