Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Уилямс и Хаас са по-бързи от нас в последните три състезания

Алонсо: Уилямс и Хаас са по-бързи от нас в последните три състезания

1795
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Астън Мартин

Фернандо Алонсо завърши шести в Гран при на Азербайджан и това бе най-добрият му резултат от надпреварата в Канада насам. Двукратният световен шампион бе шести и на пистата Жил Вилньов. Алонсо бе малко критичен заради спада в представянето на Астън Мартин през последните месеци. След състезанието в Баку изрази известен оптимизъм, но посочи, че Уилямс и Хаас са имали по-добра скорост и през изминалия уикенд.

„Определено съм доволен от резултата. През уикенд, когато всичко протича стандартно, отборите в средата на колоната се борят за девето-десето място. В Баку благодарение на събитията в челото на колоната се оказа възможно да се води битка за шестата позиция и ние я спечелихме. Така че от определена гледна точка това бе добра надпревара за нас и спечелихме сериозни точки. Радвам се за отбора“, коментира Алонсо.

„Работихме добре по време на състезанието. Стратегия и с едно, и с две спирания в пита можеше да проработи. Следихме действията на близките си съперници и копирахме стратегията им. Това проработи отлично. Успях да удържа Франко Колапинто, Алекс Албон и Нико Хюлкенберг. Нямаше възможност дъх да си поемеш, но се справихме отлично“, продължи Алонсо.

„Отборът изпълни прекрасни питове, стратегията бе правилна. Като цяло обаче Уилямс и Хаас са по-бързи от нас в последните три състезания. На Монца например Кевин Магнусен беше толкова по-бърз, че даже след наказанието му от 10 секунди беше пред нас в класирането“, посочи Алонсо

„Надявам се скоро да оправим това и отново да сме петият по бързина отбор. Сега ни предстои още една възможност в Сингапур“, добави испанецът.

Съотборникът на Алонсо Ланс Строл не завърши в Азербайджан.

„Моето състезание приключи общо-взето в първата обиколка, когато се ударихме с [Юки] Цунода. Аз се гмурнах от вътрешната страна – не съм сигурен дали ме видя или не, но затвори вратата и аз трябваше да спра в пита, защото спуках гума. Всички се състезавам твърдо в първата обиколка и такива неща се случват, но това ни върна назад. Девет обиколки преди финала усетих проблем с педала на спирачките и с всеки следващ тур ставаше все по-зле. Баку не е писта, на която да се поемат рискове, а и бяхме далеч от точките, така че беше просто разумно да прибера колата“, обясни Строл.