Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо уверен преди уикенда за Гран при на Сингапур

Алонсо уверен преди уикенда за Гран при на Сингапур

55
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо пристигна вчера в Сингапур, където ще се проведе 15-ият кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г. Двукратният световен шампион е наясно, че уикендът е много важен и за него, и за Ферари като цяло, за да се задържи в борбата за световната титла.

– Посрещна ме впечатляваща буря, която не допринесе особено за падане на температурите, но пък заради нея – ако въобще е възможно подобно нещо – влажността се бе качила. В последните два старта тук не карахме на мокро, но сегашната прогноза за времето не е особено окуражителна. Това ще добави още един фактор към всичко останало, като той е особено непредсказуем – заяви испанецът.

И той като колегите си харесва атмосферата на пистата в Сингапур, както и часовете на провеждане на надпреварата. Необичайният график не му създава грижи:

– Методът да останем на европейско време, тоест да си лягаме в малките часове на сутринта и да закусваме следобед, проработи перфектно с помощта на някои малки тайни трикове. Така че няма защо да променям нещо в подхода си. От опита си от проведените вече два старта мога да кажа, че пистата доста добре пасва на стила ми на управление. Бях на подиум и през 2008, и през 2009 г., така че се чувствам доста уверен. Ако всичко е наред, не виждам причина да не повторим в Сингапур представянето си от Монца. Трасето е доста подобно на това в Монако в техническо отношение и ако се върнем към представянето на F10 в Княжеството, то имаме още един повод за увереност преди състезанието. Но въпреки всичко целият ни екип винаги помни често повтаряната забележка на шефа ни Стефано Доменикали: трябва да останем здраво стъпили на земята и да се съсредоточим, защото съперниците ни са много силни и решени да ни победят – допълни Алонсо.