Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо в Италия на среща с прокурора на Модена

Алонсо в Италия на среща с прокурора на Модена

41
0

Фернандо Алонсо се срещна в Италия с областния прокурор на Модена, за да отговори на няколко въпроса във връзка с шпионския скандал.###Фернандо Алонсо се срещна с областния прокурор на Модена, за да отговори на няколко въпроса във връзка с шпионския скандал. Пилотът на Макларън не се разглежда от италианските разследващи органи като заподозряно лице, а само като страна, която може да им предостави информация.
Алонсо отговори на запитвания на прокурора Джузепе Тибис относно размяната на електронни писма с Педро де ла Роса по-рано през сезона. От тях става ясно, че Найджъл Степни е предоставил на Майк Кулън (бивш главен конструктор на Сребърните стрели) конфиденциална информация, принадлежаща на Ферари.
През двата часа, които испанецът прекара с Тибис, е споделил, че докато е траела размяната на имейли не е имал чувството, че с получаването на информацията по някакъв начин се нарушават правилата.
Твърди се, че и други добре познати лица от Формула 1 са били поканени да отговарят на въпроси като свидетели по случая.