Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: В момента съм в най-добрата форма в кариерата си

Алонсо: В момента съм в най-добрата форма в кариерата си

44
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо е в най-добрата форма в кариерата си, заяви самият той в началото на уикенда на пистата Хокенхайм. Двукратният световен шампион непрекъснато тренира усилено, но сега се чувства наистина прекрасно.

В минали години се е налагало да се състезавам с болящи ме крак или рамо, но този сезон съм на 100% подготвен във всеки старт – заяви пилотът на Ферари. – Надявам се положението да остане такова. Ясно е, че битието на един състезател не е съвсем нормално, тъй като след ставане имаме по четири-пет часа тренировки. Това ми харесва, но като цяло сега наистина съм в най-добрата си форма.

Подготовката на Алонсо преминава под вещото наблюдение и ръководство на двама физиотерапевти. Фабрицио Бора, който работи с испанеца още от времето му в Минарди, разказа ексклузивно за списание ClubS1 още любопитни подробности за физическите натоварвания и програмите за отделните стартове на пилота. Освен това той разкрива в последния брой на списанието (151) на какво се дължи психическата устойчивост на състезателя.

Що се отнася до ситуацията в шампионата, то според Алонсо нищо особено не се е променило:

– Положението е горе-долу същото като в последните 4-5 състезания. В момента няма особено значение кой води в шампионата, защото всичко се променя толкова бързо, позициите на екипите не са едни и същи в два последователни уикенда. Затова подходът ми към тази надпревара е същият като към останалите: ще се опитам да използвам максимално всичко, с което разполагаме. Имаме някои нови неща за колата и се надявам те да проработят. Истина е, че Ред Бул са може би най-бързи, при това още от Бахрейн. Изтърваха първите позиции в Барселона и на Силвърстоун, но всички останали полпозишъни бяха техни. Така че определено изпреварват всички като скорост и трябва да ги настигнем.

Самият Фернандо е доволен от представянето си досега, независимо от трудното начало на сезон 2012 г. за него и Скудерията. Испанецът открива само една грешка в карането си до момента.

Пилотите във Формула 1 стават по-добри с всяка изминала година, тъй като напредват като развитие и непрекъснато се учат от грешките си. Затова съм сигурен, че догодина ще съм на по-високо ниво. Но е вярно и че нещата се развиват добре за нас в момента. Сещам се за една грешка в Q2 в Австралия, където стъпих на тревата в първи завой и се завъртях. С изключение на това не бих променил кой знае какво от сезона досега. Това е чудесна новина, тъй като винаги има пропуски, а аз лично съм доволен от представянето си – обясни той.