Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо в Ред Бул може би?

Алонсо в Ред Бул може би?

32
0

Фернандо Алонсо е свободен да подпише договор с всеки един от тимовете в шампионата и да кара за него през следващата година, съобщи мениджърът на пилота Луис Гарсия Абад.###Фернандо Алонсо е свободен да подпише договор с всеки един от тимовете в шампионата и да кара за него през следващата година, съобщи мениджърът на пилота Луис Гарсия Абад. Той направи това пояснение във връзка с появилите се спекулации, че от Макларън ще го пуснат да си тръгне само при условие, че впоследствие не подпише със заводски тим.
Абад допълни още, че оферти пред Алонсо не липсват като най-вероятно може би ще се окаже преминаването му в Ред Бул. Екипът вече разполага с топконструктора Ейдриън Нюи, с пари за заплатата на испанеца и същевременно собственикът Дитрих Матешиц има големи амбиции. Фернандо се срещна и разговаря с шефовете на Ред Бул още по време на уикенда на Спа. Усилено се твърди, че и Рос Браун скоро ще се присъедини като технически директор. И двамата сегашни пилоти на Ред Бул Дейвид Култард и Марк Уебър имат договори за 2008 г., но според някои специалисти Флавио Бриаторе, който е мениджър на австралиеца, може да го изтегли в Рено и така да се освободи място за Фернандо.
Като друга вероятност се сочи Рено, чийто шеф Бриаторе нееднократно заяви, че иска Алонсо да се върне в тима му. Въпреки това самият пилот преди няколко дни спомена, че френският екип не е първата му опция.
Говори се и за още два отбора, потенциални кандидати за подписа на Алонсо – Тойота и Уилямс.
За заместници на испанския пилот в Макларън най-често се спрягат имената на Хейки Ковалайнен, Нико Розберг, а съвсем скоро бе замесено и това на Адриан Сутил, чийто мениджър Манфред Цимерман обаче заяви, че все още нямат контакт с тима от Уокинг.