Начало Formula 1 News Алонсо и Вандоорн с наказания за пренебрегване на сини флагове

Алонсо и Вандоорн с наказания за пренебрегване на сини флагове

24
0
Фернандо Алонсо

Пилотите на Макларън Фернандо Алонсо и Щофел Вандоорн бяха наказани от стюардите на Гран при на Бразилия заради пренебрегване на сини флагове. Това означаваше, че двамата заеха съответно 17-а и 15-а позиция в класирането. Те получиха и наказателни точки в лицензите си.

Алонсо направи ранен питстоп, но заради проблем при спирането в бокса остана на място 12 секунди. При излизането си обратно на пистата той бе последен, а темпото му не бе достатъчно добре, за да гони колите пред себе си. Все пак испанецът се справи с няколко съперници.

„Беше трудна надпревара. Избрахме малко рискова стратегия с ранен бокс в опит да изпреварим автомобили пред нас, но стана. С гумите медиум имах блистъринг, освен това питстопът не бе гладък – там също загубихме време. Бяхме бавни през целия уикенд, точките бяха недостижими”, коментира Алонсо.

Вандоорн бе с едно спиране в пита и стигна 14-и при карирания флаг. Наказанието от 5 секунди обаче го прати на 15-а позиция.

„Състезанието бе добро от моя гледна точка. Доволен съм как се получиха нещата, въпреки че резултатът не е този, на който се надявахме. Смятам, че използвах максимално всичко. Направих няколко чудесни изпреварвания, имахме добра битка с Фернандо и изпреварихме Уилямс-ите. Стратегията с по-дълга първа серия от обиколки също се получи. Отстрани може да не изглежда като страхотна надпревара, но като цяло съм доста доволен от работата ни”, обясни белгиецът.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter