Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Вандоорн с наказания за пренебрегване на сини флагове

Алонсо и Вандоорн с наказания за пренебрегване на сини флагове

77
0
Фернандо Алонсо

Пилотите на Макларън Фернандо Алонсо и Щофел Вандоорн бяха наказани от стюардите на Гран при на Бразилия заради пренебрегване на сини флагове. Това означаваше, че двамата заеха съответно 17-а и 15-а позиция в класирането. Те получиха и наказателни точки в лицензите си.

Алонсо направи ранен питстоп, но заради проблем при спирането в бокса остана на място 12 секунди. При излизането си обратно на пистата той бе последен, а темпото му не бе достатъчно добре, за да гони колите пред себе си. Все пак испанецът се справи с няколко съперници.

„Беше трудна надпревара. Избрахме малко рискова стратегия с ранен бокс в опит да изпреварим автомобили пред нас, но стана. С гумите медиум имах блистъринг, освен това питстопът не бе гладък – там също загубихме време. Бяхме бавни през целия уикенд, точките бяха недостижими”, коментира Алонсо.

Вандоорн бе с едно спиране в пита и стигна 14-и при карирания флаг. Наказанието от 5 секунди обаче го прати на 15-а позиция.

„Състезанието бе добро от моя гледна точка. Доволен съм как се получиха нещата, въпреки че резултатът не е този, на който се надявахме. Смятам, че използвах максимално всичко. Направих няколко чудесни изпреварвания, имахме добра битка с Фернандо и изпреварихме Уилямс-ите. Стратегията с по-дълга първа серия от обиколки също се получи. Отстрани може да не изглежда като страхотна надпревара, но като цяло съм доста доволен от работата ни”, обясни белгиецът.