Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо възхитен от подкрепата на феновете

Алонсо възхитен от подкрепата на феновете

27
0

Фернандо Алонсо за пореден път изрази изключителното си удовлетворение от обстановката и начина на работа във Ферари днес. Испанецът седна за първи път в новия F10 и без проблем успя да оглави класирането пред погледите на десетките хиляди фенове, дошли да наблюдават дебюта му с кола на Ферари тази година.

„Днес беше важен ден за мен – седнах за първи път в кола на Ферари.

Смятам, че успях да извлека максимума за днес що се отнася до обиколки и времена и затова се чувствам добре. Но в колата имам да настройвам още много неща – седалката, педалите, волана и дори шлема ми, който е нова марка за мен. Също така досега не съм карал и със спирачки Брембо, така че и това бе ново за мен.

Имах добра база за колата благодарение на работата на Фелипе през първите два дни. Мисля че това ми бе наистина от много голяма полза, защото не загубих никакво време за настройка на колата, а просто се концентрирах върху това да се почувствам комфортно, защото настройките на Фелипе бяха достатъчно добри за сутринта.

Чудесно е и друго – днес не е празник, не е уикенд, а е просто един нормален ден от седмицата, но въпреки това имаше толкова много хора, които бяха дошли да подкрепят отбора, да подкрепят мен и да се наслаждават на Формула 1.

Както вече повторих няколко пъти – невероятно е чувството тук (във Ферари) – атмосферата и страстта на всички. Много е хубаво да си в гаража и да говориш италиански с всички механици. Има едно чувство на хумор, което е много близо до испанското, така че се чувствам много, много добре за момента. Затова продължавам да се радвам на живота!“, обясни доволният испанец.