Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо вижда доброто в спорния си сезон с Макларън

Алонсо вижда доброто в спорния си сезон с Макларън

40
0

Фернандо Алонсо счита, че неприятният му сезон в Макларън през 2007 година е бил добър за кариерата му.

Тогава двукратният световен шампион имаше своите конфликти с Рон Денис и Люис Хамилтън, като в крайна сметка изкара само една година в Уокинг.

2007 година бе много трудна и аз научих много“ – казва пред „Гардиан“ настоящият пилот на Ферари. „Това бе добре за кариерата ми, тъй като покрай Макларън израснах. Научих се как да работя с един екип и също така да устоявам на медийния натиск… Сега съм много по-добре подготвен за всичко във Формула 1 – и в живота също.“

Испанецът не крие, че е възможно и Дженсън Бътън да бъде сполетян от същата неприятна съдба: „Разбира се, не знам каква е ситуацията в Макларън в момента, но ако Дженсън бе пристигнал тогава, със сигурност щеше да му бъде много трудно… Дано обаче нещата да са по-добре за него, тъй като през този сезон научих много, като същото направиха и Макларън.

Алонсо отрича да има някакви търкания с настоящия си съотборник в Скудерията Фелипе Маса:След толкова много година, разбира се, че съм се борил с Маса. Просто нещата са така – и ние ще продължим да се борим… Но и Михаел Шумахер и Розберг ще се борят в Мерцедес. Сигурен съм, че и Люис и Дженсън ще се борят в Макларън… Марк Уебър и Себастиан Фетел ще се конкурират в Ред Бул – всъщност те го направиха и миналата година. Но никой не говори за това. Те говорят за Ферари, защото ние сме намираме в добра ситуация.