Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Все още не мислим за шампионата

Алонсо: Все още не мислим за шампионата

39
0
Фернандо Алонсо

60 години след първата победа на Ферари Фернандо Алонсо се качи на най-горното стъпало, при това отново на подиума на Гран при на Великобритания. Испанецът спечели първи успех за себе си и Скудерията през 2011 г. в един от най-трудните сезони в историята на тима, участвал в абсолютно всеки един сезон от създаването на Формула 1.

Прекрасно е да спечелим точно на това трасе, където има толкова история и традиция – коментира малко след финала двукратният световен шампион. – Не знам дали щях да победя, ако екипът на Ред Бул не бе сбъркал. Проблемът при питстопа на Себастиан [Фетел] помогна, но ситуацията не бе никак лесна като цяло. Увереността ни обаче се подобри, тъй като се представихме значително по-добре тук, отколкото на Барселона, където трасето е подобно на Силвърстоун. На Нюрбургринг ще се опитаме отново да спечелим. Разликата все още е огромна спрямо Себастиан и мислите за шампионата са ни доста далечни в момента – допълни той.

Той имаше проблеми с управлението, докато пистата още бе мокра от превалелия по обяд дъжд.

Знаех, че трябва да се пазя от тревата, от бордюрите, не биваше да допускам никакви грешки. Бях наясно, че разполагахме с достатъчно добро темпо, за да се борим за победата и се получи. Останахме спокойни и шансът ни дойде на по-късен етап от надпреварата – каза още Алонсо.