Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Ясно е, че сгрешихме

Алонсо: Ясно е, че сгрешихме

72
0
Марко Матиачи,Ферари

Фернандо Алонсо заяви, че е повече от очевидно, че Ферари, както и Уилямс, сгрешиха фатално в днешната квалификация за Гран при на Великобритания и отпаднаха още от първата й част.

Ясно е, че нещо сериозно сгрешихми и се оказаха в неправилното време с неправилните гуми – каза испанецът, който продължи, че това се е случило като комбинация от грешка в стратегията и лош шанс. – Другия път ще се справим по-добре!

Испанецът обясни, че и друг път се е случвало подобно нещо и малките екипи при подобни услоявия успяват, защото поемат по-големи рискове. Днес е очевидно, че Маруся например се справиха много по-добре.

Алонсо заяви още, че утре подобни променливи условия биха могли да направят състезанието много интересно при промяна на гумите за суха и мокра писта, разликите са огромни и това може да е шанс за Ферари.

Испанецът обаче отбеляза, че утре още от самото начало ще е много важно някак да се справят първо с пилотите на Уилямс, които са пред Ферари и са много по-бързи на правите.

Алонсо заяви още веднъж, че е повече от ясно, че сезонът тази година вече е ясен и ако Люис Хамилтън или Нико Розберг кажат, че не са сигурни, че някой от тях ще е шампион, ще излъжат.

Той призна още, че Ферари вече гледа към следващата година и вярва в избраната посока за развитие и философията на колата. Всички заедно се надяват общата работа да даде резултат.