Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо за Шумахер: Надявам се всеки ден на добри новини

Алонсо за Шумахер: Надявам се всеки ден на добри новини

32
0
Фернандо Алонсо

Преди 5 седмици Михаел Шумахер претърпя сериозен инцидент във френските Алпи и от тогава е в университетската клиника в Гренобъл. След като бе държан през цялото време в изкуствена кома, за да се даде възможност на тялото му да се възстанови през последните няколко дни лекарите започнаха да намаляват медикаментите му и правят неврологични тестове, които да покажат, какво е актуалното му състояние. Колко време ще отнеме събуждането му и в какво състояние ще е той след него все още не е ясно.

Фернандо Алонсо е един от многото колеги на Шумахер, които с нетърпение чакат благоприятни новини за здравето на 7-кратния световен шампион.

„Когато чух новината направо не можах да повярвам“, спомня си чувствата от 29 декември 2013 г. Фернандо Алонсо. „Той не е от хората, за които можеш да си помислиш, че ще изпаднат в затруднение. Той бе човекът, който успяваше винаги да се наложи, можеше да спечели всяко състезание и правеше всичко с лекота.“

Испанецът разкрива, че всеки ден с надежда очаква добри новини от болницата и подчертава, че далеч не е единственият с подобни очаквания.

„Всички ние имаме огромно уважение спрямо него, защото той бе човекът, който ни мотивираше. Той бе човекът, на когото ние се възхищавахме от годините, когато бяхме още в картинг спорта.“