Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо заплашва да напусне Формула 1?

Алонсо заплашва да напусне Формула 1?

31
0

Фернандо Алонсо заплаши да напусне Формула 1, подчертавайки, че правилата за 2010 година са пълна глупост.

Най-успелият пилот във Формула 1 в момента каза, че би предпочел да се състезава във всяка друга серия, но не и в една Формула 1 с бюджет от 45 милиона евро, каквото е предложението за 2010 година. Двукратният световен шампион направи това заявление по повод на приближаващия краен срок за Макс Мозли да съобщи отборите за 2010 година.

Уилямс и Форс Индия вече се съгласиха безусловно с изискванията на Макс Мозли, докато другите осем отбора (ФОТА) заседаваха отново в неделя, като дори се появиха слухове за бойкотиране на Гран при на Турция.

По този повод испанецът каза, че би се състезавал в алтернативните серии на осемте отбора, ако му бъде дадена тази възможност.

„Предпочитам да карам във всяка друга серия, но не и в новата Формула 1″ – каза испанецът. „Отборите се записаха за шампионата през 2010 година. Но не може внезапно бюджет от 450 млн. паунда да бъде свит до 40 млн. паунда.“

Междувременно осемте отбора от ФОТА, включително и Ферари и Макларън, казаха, че техните кандидатури ще станат невалидни, ако Мозли не направи промени.