Начало Дакар Алонсо започва подготовка за Дакар

Алонсо започва подготовка за Дакар

1134
0

Фернандо Алонсо ще направи серия от тестове с Тойота Хайлукс – колата, с която японският автомобилен концерн вероятно ще се състезава в рали Дакар през 2020 г. Предполага се, че те ще са подготовка за участие на испанския пилот в надпреварата догодина.

Тестовете на Алонсо ще са в рамките на пет месеца и ще се провеждат в Европа, Африка и Близкия изток. Двукратният световен шампион във Формула 1, двукратен победител в 24 часа на Льо Ман и победител в 24 часа на Дайтона ще участва и в състезание – Харисвит 400, кръг от южноафриканския крос-кънтри шампионат. То ще е част от програмата му за опознаване на автомобила и той няма да гони класиране в надпреварата.

„На Фернандо страшно много му допадна да кара автомобила ни по време на теста през март тази година”, коментира шефът на отбора Глин Хол. „Наблюдавахме го как се адаптира и подобрява представянето си всеки път, когато сядаше зад волана. Очевидно бе, че е подготвен, въпреки че този тип автомобилни надпревари са новост за него. Аз обаче съм сигурен, че той притежава уменията и духа да се справи с предизвикателството.”

Алонсо отбеляза, че е постигнал много успехи с Тойота през последните две години

„За първи път карах Тойота през ноември 2017 г., а след това взехме две поредни победи на Льо Ман, титлата в шампионата за състезания за издръжливост – заедно със съотборниците ми Себастиен [Буеми] и Казуки [Накаджима]. По-рано тази година пробвах и офроуд каране, което ми допадна особено много. Знаех, че ще е напълно различно изживяване и че ще трябва да науча много неща, но усещането бе страхотно. Бързо придобих увереност и постигах подобрение при всяко следващо качване в колата. Нямам търпение за следващите няколко месеца тренировки, опознаване на автомобила и работа с тима. Винаги съм казвал, че искам да преследвам нови предизвикателства в различни дисциплини и съм в страхотен екип, който ми дава този шанс”, каза още 38-годишният испанец.

 

View this post on Instagram

 

Hola ?☀️?

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) on