Начало Други Алонсо спира да се състезава в WEC след Льо Ман

Алонсо спира да се състезава в WEC след Льо Ман

940
0
Фернандо Алонсо
снимка: Тойота

Тимът на Тойота съобщи официално, че Фернандо Алонсо няма да се състезава за екипа през следващия сезон в шампионата за надпревари за издръжливост (WEC – World Endurance Championship). Последното състезание за двукратния световен шампион във Формула 1 ще е 24 часа на Льо Ман през юни тази година. След това Брендън Хартли ще заеме неговото място. Според официалното изявление Фернандо „ще преследва нови моторспорт предизвикателства”.

Хартли е двукратен WEC шампион и победител в 24 часа на Льо Ман през 2017 г. с Порше. През втората половина на 2017-а стана пилот на Торо Росо във Формула 1, където бе до края на сезон 2018. Сезон 2019/2020 г. на шампионата за надпревари за издръжливост ще започне на 1 септември на Силвърстоун и ще завърши на 14 юни догодина в Льо Ман.

„Бих искал да приветствам Брендън в Тойота. В продължение на много години сме го уважавали като силен съперник, сега се вълнувам, че идва при нас. Той е отборен играч, очаквам да свикне много бързо и да стане ценна част от тима. От друга страна, съм тъжен да се сбогувам с Фернандо. Бих искал да му благодаря за приноса към този фантастичен сезон, по време на който той записа името си в спортната история на Тойота. Неговата страст, желание за победа и отдаденост на преследване на мечтата му са наистина впечатляващи. За нас ще е удоволствие да продължим да работим през последните две състезания, знаейки, че споделяме целта да спечелим Льо Ман и двата световни шампионата”, каза президентът на тима Хисатаке Мурата.

 

View this post on Instagram

 

Let’s go for more . New challenge. ✊️ #toyotagazooracing

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) on