Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Алпин са склонни да обмислят да доставят агрегати на Андрети, ако...

От Алпин са склонни да обмислят да доставят агрегати на Андрети, ако влезе в F1

1911
0
Отмар Шафнауер, Лука де Мео, Лоран Роси
Отмар Шафнауер, Лука де Мео и Лоран Роси; снимка: Алпин

От Алпин са склонни да работят с Майкъл Андрети, ако американецът успее да влезе със свой отбор във Формула 1, посочи главният изпълнителен директор на френския бранд Лоран Роси. Марио Андрети оповести плановете на сина си, макар и без особена конкретика. Световният шампион за 1978 г. е ентусиазиран от намеренията на Майкъл, въпреки че досега коментари по проекта има единствено от негова страна. Според Марио Андрети синът му вече е водил разговори и за доставка на агрегати, но не посочи с кого точно.

„Ние винаги се радваме, когато нови отбори влизат в спорта. Това е добре за Формула 1, може да е добре и за нас. Да видим какво ще стане. Ако ни помолят, а ние имаме възможност и необходимата структура, вероятно бихме били отворени към възможността. В момента е невъзможно“, обясни CEO-то на Алпин

От ФИА заявиха, че не разглеждат заявка на Майкъл Андрети за нов отбор, защото такава до момента няма. Според запознати американецът наистина се е свързал с федерацията, но не е подавал официални документи.

„В момента ФИА не е в позиция да обмисля или коментира какъвто и да е проявен интерес или молби на потенциални нови отбори за Формула 1“, се казва в изявление на организацията.

Лоран Роси пък коментира още, че целта в момента е Алпин да се съсредоточи върху собственото си представяне в Гран при. Той заяви, че миналогодишните резултати на екипа са били „добри, но не страхотни“.

Роси коментира и последните промени в управленската структура на тима

„Миналата година разделяхме отговорностите между трима души. Това ли обаче е най-ефективният метод на работа? Според мен не. Реших, че ни е нужен някой, който да свързва хората в Енстън и на пистата. Това ще е Отмар [Шафнауер], докато Пат Фрай, Мат Харман и Бруно Фамен ще се трудят заедно за оптимизиране на средствата в условия на ограничен бюджет“, разясни Роси.

Главният изпълнителен директор на Рено Груп Лука де Мео заяви, че целта на Алпин за сезон 2022 е минимум пето място при конструкторите

„Амбициите ни са сериозни. След миналогодишните резултати пето място е минимумът, към който сме длъжни да се стремим. До момента постигаме целите си и сме доволни от прогреса на отбора, но трябва да сме реалисти. Предстоящият сезон ще покаже кой какво е направил. В момента не сме наясно колко сме конкурентоспособни. Това ще разберем на пистата. Важно е да се помни също така, че не е толкова важно откъде ще стартираме, а на кое място ще финишираме. Важно е също така да демонстрираме прогрес в хода на сезона“, каза Де Мео.