Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алпин обяви още няколко големи имена, направили инвестиции в тима

Алпин обяви още няколко големи имена, направили инвестиции в тима

639
0
Алпин F1
снимка: Майкъл Потс

Алпин обяви още няколко големи имена, направили инвестиции в тима. Френският екип приветства още няколко спортни знаменитости като нови стратегически инвеститори, които влизат в консорциума, който закупи дял от тима в началото на лятото.

В края на лятото Рено Груп продаде 24 % от отбора на Алпин на група инвеститори. Стойността на закупения дял е 200 милиона евро. От Алпин посочиха, че пазарната цена на екипа в момента е около $900 млн.

Групата инвеститори включва Otro Capital, RedBird Capital и Maximum Effort Investments. RedBird е инвеститор във Fenway Sports Group – собственици на отбора на Ливърпул в английската Висша лига и на бейзболния Бостън Ред Сокс. RedBird освен това е собственик на футболен клуб Милан от август 2022 г. Освен това компания притежава и контролния пакет акции във френския футболен отбор Тулуза. Сред инвеститорите попадат още холивудският актьор Райън Рейнолдс и сценариста Роб Макълхени.

Вчера Otro разкри самоличността на други известни спортисти, които са се ангажирали със стратегическото партньорство на фирмата с Алпин. Сред тях са звездите от НФЛ и играчи на Канзас Сити Чийфс Патрик Махоумс и Травис Келсе, професионалният голф играч Рори Макилрой, професионалният боксьор Антъни Джошуа, както и футболистите Трент-Александър Арнолд и Хуан Мата.

Otro казва, че груповите инвеститори ще съчетаят своя първокласен опит в различни области на спортната екосистема. Така те ще помогнат за достигането на отбора на Алпин до „свят с нови фенове.“

„За нас в Otro Capital е чест, че към нас се присъедини тази конкретна група хора в нашата инвестиция в Алпин F1 в партньорство с RedBird Capital Partners и Maximum Effort Investments“, коментира Алек Шайнер от Otro.

„Това са най-добрите в класа си инвеститори. Това са спортисти, артисти и предприемачи. Всички те са ангажирани с издигането на екипа на Алпин до нови висоти“, добави Шайнер.

Междувременно някои от инвеститорите коментираха съобщението на Otro Capital и Алпин

„Винаги съм имал страст към всички спортове. Не можех да пропусна възможността да оглавя инвеститорска група с Травис в тима на Алпин заедно с Otro Capital“, каза Махоумс.

„Шансът да инвестирам стратегически с Otro Capital в Алпин беше възможност, която не можех да пренебрегна. Наследството на отбора, съчетано с глобалния растеж на F1 като спорт и марка, направиха това предложение много сериозно. Развълнуван съм да започна това пътешествие с Otro и страхотна група колеги инвеститори. Надявам се да помогна на отбора да постигне пълния си потенциал“, коментира Джошуа.

Футболистът на Ливърпул Трент-Александър Арнолд пък призна, че е инвестирал в Алпин заедно с брат си Тайлър. По-рано тази година Арнолд посети състезанието за Голямата награда на Великобритания.

„Развълнуван съм, че се присъединявам към групата на Otro Capital като инвеститор в Alpine F1 заедно с брат ми Тайлър. Тъй като съм бил на състезание от F1 като фен, обичам обстановката на високо напрежение в падока. Виждал съм от първа ръка колко невероятно впечатляващ е екипът на Алпин“, заяви Арнолд.

„Нашата обща цел като инвестиционна група е да помогнем да допринесем за по-нататъшния му успех на стартовата решетка. Това се случва в момент, в който F1 е изправена пред невероятен растеж като спорт. Като футболист разбирам значението на екипната работа, иновациите и решителността за постигане на зададените цели“, добави звездата на Ливърпул.