Начало Избрани Алпин ще използва чисто нов под в Сингапур

Алпин ще използва чисто нов под в Сингапур

914
0
Алпин А522 Рено
снимка, Алпин

Алпин ще използва чисто нов под в Гран при на Сингапур. Френският отбор се надява поредната актуализация на автомобила А522 да донесе повече притискане, което ще е от огромно значение на писта като Марина Бей.

Алпин води ожесточена битка с Макларън за четвъртото място в шампионата при конструкторите. Двамата отбора искат да бъдат най-добрите от останалите, тъй като няма как да настигнат Ред Бул, Ферари и Мерцедес.

Макларън навакса част от изоставането си от бившия отбор на Рено в Монца. Ландо Норис си тръгна с шест точки от Италия, докато французите останаха с празни ръце. Въпреки големите очаквания, тимът от Енстън нямаше достатъчно скорост и имаше проблеми. Първо Алонсо се оттегли в средата на състезанието, докато Окон финишира 11-ти. Така шест кръга преди финала на сезон 2022 в F1 Алпин има 17 точки аванс пред Макларън.

Спортният директор на френския тим Алан Перман заяви, че изоставането на А522 в Монца е било единичен случай. Според него, екипът от Енстън ще се представи по-силно в следващия кръг по улиците на Сингапур.

Със сигурност Монца бе изключение. За Сингапур имаме нов под, който има огромна степен на притискане“, каза Перман.

Ще се върнем там, където трябва да бъдем. Честно казано наистина очакваме с нетърпение да се върнем на Марина Бей и Сузука. Вярвам, че ще бъде забавно.“

Британецът донякъде е бил изненадан от относителното представяне на Алпин в Монца. Според него не е намерена причината за сериозния дефицит на болидите на Алонсо и Окон.

„Не очаквахме да се борим. Мислех, че ще се справим по-добре.“

Междувременно Окон изрази някои опасения относно неравностите в Сингапур. Французинът се притеснява от тяхното въздействие върху новото поколение болиди с граунд ефект. Перман обаче омаловажи тревогите на своя пилот.

„Изненадан съм, че той заяви, че отскачането ще бъде ужасно. Обикновено това е явление, свързано при движения с висока скорост. По принцип пистата в Сингапур е една от най-бавните в календара и няма толкова дълги прави.“

„Сигурен съм, че това ще бъде физическа Гран при. Състезанието в Сингапур винаги е било много дълго и горещо. Не знам дали ще бъде още по-тежко заради големите промени в колите.“

„Предполагам, че ще е малко по-трудно, защото автомобилите са доста твърди. Така че очаквам това ще бъде дълго, физическо състезание за Алонсо и Окон. От друга страна те са здрави момчета, които ще се справят с всяко препятствие, което се изпречи на пътя им“, завърши спортния директор на Алпин.