Начало Автомобили Alpine Vision – концепцията на Alpine за нов спортен автомобил

Alpine Vision – концепцията на Alpine за нов спортен автомобил

62
0

Alpine Vision е новата концепция на легендарната френска марка. Двуместното купе с централно разположен двигател предвестник на серийния спортен автомобил, който ще бъде представен в края на годината. Бъдещият модел ще се произвежда в Диеп (Франция) и ще влезе в продажба през 2017 г. – първоначално в Европа, а след това и в останалата част на света.

Alpine обещава да подобри всеки аспект от изживяването при управление, а очакваният сериен модел ще продължи да носи този отличителен белег.

“Концепцията Alpine Vision притежава всичко, което се очаква от модерен, ексклузивен спортен автомобил Alpine. Моделът смесва огнения дух, вдъхновен от успеха в моторния спорт, с легендарния опит на Alpine и френски аромат, който може да се открие във всеки детайл. Alpine Vision се цели към фенове и ценители, като 80% от дизайна на задаващия се сериен модел ще се отразява в него”, коментира Антони Вилен (директор „Дизайн” – Alpine).

Дизайнът на Alpine Vision подсилва желанието да притежаваш и шофираш автомобил с истински характер. Зад волана прецизността, подвижността и игривата индивидуалност на шасито му се комбинират, за да създадат един напълно завладяващ коктейл. Факторът забава е силен при всякакви скорости.

Естествено, подобен автомобил трябва да е в състояние да даде пълна свобода на експлозивния си динамичен потенциал и Alpine Vision оправдава всички очаквания. Ускорението от място до 100 км/ч става за по-малко от 4,5 секунди. Феноменалното ускорение е толкова впечатляващо, колкото някой може да си го представи и изпълнява целите, поставени за предстоящия сериен модел.

Четирицилиндровият турбо двигател генерира своята мощност с приканващо мъркане, а благодарение на олекотената конструкция на Alpine Vision, всеки киловат мощност и Нютон метър въртящ момент се отдават на постигане на изключителна динамика. Това удоволствие и представяне са подкрепени от мощни спирачки.

Концепцията Alpine Vision насърчава по-близка, възнаграждаваща връзка между водача, автомобила и околната среда. Тази пряка и силна връзка създава удоволствието, което от дълги години се свързва с шофирането на Alpine.

“Лансирането на следващото поколение Alpine, марка, основана от Жан Ределе през 1955, носи със себе си голяма емоция и отговорност. За всички участващи екипи, този вълнуващ проект представлява неповторима възможност и истинско приключение. Самото име на Alpine въплъщава динамика и най-чиста форма на удоволствие от шофирането, заяви изпълнителният директор на Société des Automobiles Alpine Бернар Оливие.