Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Американец сменя Мери в Марсуя за Сингапур

Американец сменя Мери в Марсуя за Сингапур

54
0

Александър Роси ще направи своя дебют във Формула 1. Американският пилот ще заеме мястото на Роберто Мери в екипа на Мейнър Маруся за Гран при на Сингапур. Той ще кара и в още 4 състезания до края на сезона – в Япония, САЩ, Мексико и Бразилия, а Мери ще се завърне зад волана в Русия и Абу Даби. По това време Роси ще бъде ангажиран в сериите GP2.

Калифорниецът беше резервен пилот на Марусия миналия сезон и дори имаше шанс да кара в Белгия на мястото на Макс Чилтън. Тогава той кара в тренировките, но участието в състезанието не се случи. Ако сега всички е нормално, Роси ще стане първият американския пилот в решетката след Скот Спийд през 2007 г. в Гран при на Европа на Нюрбургринг.

„Благодарен съм на Мейнър, че ще мога да се състезавам, и че те продължават да вярват в мен, заяви Роси. – Подготвях се за тази възможност от доста време. Още от 2014 г. имахме силни взаимоотношения и има недовършена работа за мен в тима. Това е малък тим, но той е пример за демонстрирана страст и силен характер и неговото завръщане този сезон е необикновено. Сингапур е писта, която наистина харесвам и времето на дебюта ми не може да бъде по-перфектен. Предстои ми много работа до края на сезона.“