Начало Автомобилни новини Американският посланик Джеймс Уорлик демонстрира Chevrolet Volt в София

Американският посланик Джеймс Уорлик демонстрира Chevrolet Volt в София

362
0
Chevrolet,Volt,екология

Американският посланик у нас Негово Превъзходителство Джеймс Уорлик демонстрира възможностите на революционния Chevrolet Volt – първият в света електрически автомобил с удължен пробег.
Ексклузивното събитие в резиденцията на посланика на САЩ в България бе свързано с енергийната ефективност и екологичните технологии. Chevrolet бе част от компаниите, които представиха свои високотехнологични енергоспестяващи продукти.
Резиденцията на посланика бе една от единадесетте в Европа, избрани за провеждането на събитие свързано с енергийната ефективност. По време на събитието бяха демонстрирани енергийно-ефективни продукти, които спестяват средства и запазват енергията в сградите. Събитието бе възможно благодарение на публично-частното партньорство между Сдружението за запазване на енергията и Лигата на зелените посолства – около 80 американски посолства по света. Лигата на зелените посолства е инициатива на Държавния департамент на САЩ за насърчаване на международното сътрудничество в областта на енергийната ефективност и чистите технологии. Сдружението е резултат от партньорството на Държавния департамент на САЩ чрез американските посолства по целия свят, Министерството на енергетиката и Министерството на търговията на САЩ, компании от енергийния сектор, американските износители на чисти технологии и заинтересованите страни в международен план.
Chevrolet Volt предлага най-доброто от двата свята – свободата за движение с електричество и сигурността, че няма да бъдете оставени на пътя. Електрическата система Voltec® задвижва автомобила през цялото време от литиево-йонна батерия. При изтощаване на батерията тя се зарежда от 1,4 литров двигател, удължаващ пробега на Volt до 500 км.
В режим на движение само на електротяга Volt може да измине между 40 и 80 км. Колата разполага и с кабел, даващ възможност за зареждане на батерията от битовата електромрежа.