Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Американците напускат ФИА след вота за Мозли?

Американците напускат ФИА след вота за Мозли?

51
0

Американската автомобилна асоциация обмисля дали да остане член на Международната автомобила асоциация, след като президентът й получи положителен вот по време на изслушването в Париж във вторник.

Президентът и изпълнителен директор на Американската автомобилна асоциация (ААА) Робърт Дарбелнет призна, че е разочарован от изхода на извънредната асамблея на ФИА, на която трябваше да се реши бъдещето на Макс Мозли след сексуалния скандал, който бе раздухан от британското издание “News of the World”.

„Очевидно сме разочаровани” – каза Дарбелнет. „Не изглежда нормално с начина, по който организация от този тип би трябвало да се управлява, но безспорно трябва да уважаваме решението на мнозинството от членовете.”

„И ние ще напаснем решението си на базата на внимателен анализ на замесените в ситуацията.”

Дарбелнет добави, че не е изненадан от случилото се, но определено е разочарован от изхода. Той поясни, че самият той е имал предложение към Мозли.

„Предложих му сам да се оттегли, вместо да кара генералната асамблея да гласува. Според мен повечето хора също са му предложили същото” – каза той.

„Вероятно всички са разбрали, че това е лошо стечение на обстоятелствата, навлизане в личния му живот и наистина не е ничия работа, но също така е неизбежно медиите да не се заинтересуват. Освен това накрая случаят толкова се раздуха, че бе по-добре да се оттегли, вместо да въвлича и организацията в скандала.”

Дарбелнет и Гуидо ван Воерком, президент на Холандската моторна асоциация, са сред хората, които след това присъстваха на специална обедна среща, на която да се дискутира следващата стъпка.

На въпрос дали ААА – най-голямата подобна в света – може да напусне ФИА Дарбелнет отговори: „Това е една от възможностите, но определено ще разгледаме случая, тъй като това е еднопосочно излизане.”