Начало Автомобили Анонсираха номинациите за новия автомобил на годината

Анонсираха номинациите за новия автомобил на годината

37
0

Вече са известни номинираните за наградата автомобил на годината 2010 модели.

Въпреки че повечето компании участват с по само един модел, Хюндай са заслужили две номинации – по една за моделите i20 и ix55. Teхните колеги от Киа също получиха две номинации – за Соренто и Соул, а третият производител с два номинирани модела е Нисан, чиито модели Кюб и 370Z заслужено бяха включени в надпреварата. Тойота обаче засега се очертава като големия победител, тъй като японският концерн получи цели пет номинации – по една за Авенсис, iQ, Приус, Ърбън Круйзър и Версо.

Останалите автомобили, които са включени в класацията за автомобил на годината 2010, са БМВ Z4, Шевролет Круйз, Ситроен С3 Пикасо, Форд Ка, Хонда Инсайт, Ленд Роувър Дискавъри IV, Лексус Rx450h хибрид, Мазда 3, Мерцедес Е-клас, Митсубиши Колт, Опел Астра, Пежо 3008, Порше Панамера, Рено Сценик, Сеат Ексео, Шкода Йети, Сузуки Алто и Фолксваген Поло.

От следеващия месец членовете на журито ще започнат да тестват обстойно всеки един от гореизброените модели. След няколко рунда на гласуване ще бъде огласен и победителят. Това ще стане на автосалона в Ню Йорк догодина.