Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Антъни Хамилтън: Останах с Люис година повече от нужното

Антъни Хамилтън: Останах с Люис година повече от нужното

109
0

С година повече от необходимото е останал като мениджър на сина си Антъни Хамилтън, твърди самият той пред британската преса. Двамата прекратиха професионалните си взаимоотношения в началото на 2010 г. по взаимно съгласие, но раздялата явно не бе толкова плавна, колкото те твърдяха.

Желанието да тръгнем всеки по свой път беше общо. Бяхме го обсъждали милион пъти. Трябваше да се случи в някакъв момент. Беше трудно, но нямаше как да стане лесно. Истината е, че си исках живота обратно. 18 години се трудих, за да не изпусне Люис голямата си възможност. Бях като всеки друг родител и исках най-доброто за сина си. Дали съм знаел кое е най-доброто? Не винаги, но ми се иска да мисля, че през повечето време съм бил наясно. А и се учех, питах, за да съм убеден, че той ще постигне успех. Останах с него обаче година повече, отколкото трябваше – това бе най-голямата ми грешка. Знаех, че се е стигнало до момент, в който той имаше желания живот: световната титла, приятелката, парите. Проблемът беше, че колата от 2009 г. не бе добра и не исках да го оставя точно когато нещата вървяха зле. Постъпих като баща – разказва той.

Целта на Антъни, твърди самият той, е детето му да е различно от него – и тя е постигната.

Преследвайки това обаче, Люис нямаше възможност да живее като нормален тийнейджър. Но като цяло случилото се бе добро и за двама ни. Сега се опитвам да я карам по-леко – допълни той.

Що се отнася до приказките за това, че една от сериозните причини за разрива помежду им, е неодобрението на Хамилтън старши към приятелката на сина му Никол Шерцингер. Той обаче е категоричен, че певицата е чудесно момиче и влияе чудесно на Люис, а и не следи частния живот на пилота.

Състезателят на Макларън също каза преди дни, че връзката с баща му е вече съвсем различна и напрежението отпреди години напълно липсва.