Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Антъни Хамилтън съди Ди Реста за неправомерно прекратяване на договор

Антъни Хамилтън съди Ди Реста за неправомерно прекратяване на договор

85
0
Антъни Хамилтън,Пол ди Реста

Антъни Хамилтън съди Пол ди Реста за неправомерно прекратяване на договора му като мениджър на пилота на Форс Индия. Той е внесъл необходимите документи за завеждане на дело в английския Върховен съд.

Новината за раздялата на Хамилтън и състезателя стана известна в началото на юли, но причини за нея не бяха посочени. Сега обаче бащата на световния шампион във Формула 1 за 2008 г. Люис Хамилтън има претенции към бившия си подопечен. Освен за неправомерно прекратяване на контракта си той пледира и за загуба на приходи.

В изложението на защитата пък се твърди, че Ди Реста е бил подведен от Антъни по договор за милиони лири с компанията за енергийни напитки Go Fast, който така и не се осъществил. Фирмата била готова да предостави 5,5 млн. евро спонсорство. Хамилтън предложил да откупи правата за сделката от Форс Индия, които според него възлизали на 2 млн. евро. Ди Реста се поинтересувал какво се случва по време на уикенда за тазгодишната Гран при на Китай. От екипа му обяснили, че всъщност правата за контракта са 1 милион евро и в този момент пилотът решил да прекрати взаимоотношенията с мениджъра си.

Нито една от двете страни не коментира ситуацията. Проблемът обаче става още по-деликатен заради факта, че Ди Реста търси насоки за кариерата си от фирмата Спортс Партнършип, основана от Дженсън Бътън и неговия мениджър Ричард Годард.

Антъни Хамилтън се грижеше за делата на сина си до началото на 2010 г., когато двамата прекратиха този си тип отношения по доста странен начин. След това не разговаряха доста дълго време, но в крайна сметка постигнаха разбирателство. Хамилтън старши се върна в падока миналия сезон заедно с Ди Реста.