Начало Formula E News Антонио Феликс да Коща триумфира в Монако

Антонио Феликс да Коща триумфира в Монако

728
0
Антонио Феликс да Коща
Антонио Феликс да Коща, снимка Формула Е
Антонио Феликс да Коща спечели състезанието в Монако във Формула Е. Португалецът изпревари Мич Еванс в последната обиколка и спечели първа победа за настоящия сезон. Втори завърши Робин Фрийнс, а трети Мич Еванс.

На старта най-добро потегляне направи стартиралият от полпозишън Антонио Феликс да Коща. Зад него се движеше Робин Фрийнс. Двамата състезатели водеха битка за победата, плътно следвани от Мич Еванс и Жан-Ерик Верн. Фрийнс мина пред португалеца, но загуби първото място при активирането на атакуващия му режим.  След това Еванс успя да изпревари пилота на DS Techeetah и излезе начело.

В края на надпреварата Рене Раст се удари в бариерите и предизвиква появата на кола за сигурност. След рестарта Еванс остана с по-малко електроенергия и започна да губи скорост. От това се възползва да Коща, който атакува и изпревари Мич в шикана след тунела. Така португалецът записа първи успех за сезона, а  новозеландецът загуби и второто място от Робин Фрийнс. Четвърти и пети се класираха Жан-Ерик Верн и Максимилиан Гюнтер. Топ 10 допълниха Сам Бърд, Ник Касиди, Андре Лотерер и Алекс Лин.