Начало Moto News Аояма ще кара на теста на Бърно

Аояма ще кара на теста на Бърно

33
0

Изминаха само осем седмици от инцидента на Хироши Аояма по време на свободните тренировки за Гран при на Великобритания в MotoGP, но той вече е готов отново да възседне своята Интерветен Хонда RC212V, за да вземе участие в официалния MotoGP тест на пистата Бърно, който ще се проведе в понеделник.

Японецът нарани 12-тия си гръбначен прешлен при тежкото падане, но след интензивна рехабилитационна програма, вече се чувства почти напълно възстановен.

„Чувствам се много добре и съм много щастлив от подобренията, които направих през последните няколко седмици. Вчера докторите ми направиха още едни рентгенови снимки и на тях се видя, че костта зараства много добре. Вече мога да мърдам ръцете и краката си точно както и преди катастрофата, трябва само да съм по-внимателен с гърба си.

Започнах да тренирам преди няколко седмици и оттогава карам колело, плувам и тренирам във фитнеса. Нещата се подобряват стъпка по стъпка и всичко вече си е почти напълно нормално, затова нямам търпение отново да седна на мотоциклета си. Ще реша кога точно ще се завърна към състезателна дейност веднага щом видя как ще се стекат нещата на теста в понеделник“, заяви 28-годишният японец за официалния уебсайт на MotoGP.