Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Апелативният съд отхвърли жалбата на Макларън, титлата остава при Райконен

Апелативният съд отхвърли жалбата на Макларън, титлата остава при Райконен

37
0

Международният апелативен съд на ФИА отхвърли жалбата на Макларън относно решението на стюардите след Гран при на Бразилия. Тогава отборите на Уилямс и BMW Заубер бяха подложени на разследване заради по-ниска от допустимата температура в колите им по време на надпреварата. Стюардите обаче отбелязаха, че нямат достатъчно доказателства и не наложиха никакви наказания.
Поради тази причина тимът на Макларън подаде жалба до Апелативния съд. Заседанието по изслушването на всички страни бе проведено вчера в Лондон вместо в Париж заради транспортни проблеми във френската столица.
След еднодневен размисъл съдът оповести, че искът на Макларън е недопустим. Така световната титла на Кими Райконен (Ферари) бе потвърдена за втори път.
В решението на съда се казва:
“След доклад на техническия делегат за това, че температурата на горивото в коли №9 – Ник Хайдфелд, №10 – Роберт Кубица, №16 – Нико Розберг и №17 – Казуки Накаджима е по-ниска от 10 градуса по-малко от тази на околната среда, стюардите на надпреварите се срещнаха, за да обмислят дали е необходимо налагането на наказание.
След като изслушаха доказателствата, те решиха да не налагат наказание поради наличието на съмнения относно температурата в колата и истинската стойност на температурата на околната среда.
След като изслуша обясненията и на двете страни, проучвайки различни документи и доказателства, съдът реши, че жалбата на Макларън е недопустима.”