Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Арестуваха отново Виджай Маля

Арестуваха отново Виджай Маля

233
0
Виджай Маля
Виджай Маля; снимка: Форс Индия

Собственикът на Форс Индия Виджай Маля отново е бил арестуван вчера след нови повдигнати обвинения. Този път босът на тима е обвинен в пране на пари, с които той после е финансирал отбора си във Формула 1.

Прокуратурата потвърди, че Маля е бил арестуван от името на индийските власти, които го обвиняват в бягство във Великобритания с цел укриване от арест по обвинения за неплатени дългове от около 1 милиард паунда.

„Новото обвинение показва къде са отишли парите. И едно от местата е тима на Форс Индия“, гласи изявлението на властите. Маля отрече да е виновен по обвиненията и бе пуснат под гаранция след изслушване от районния съд в Уестминстър.

„Отричам всички обвинения, които ми бяха повдигнати, и ще продължа да ги отричам, каза Маля. – Не съм бягал от правосъдието. Имам законното право да съм във Великобритания и съм щастлив да съм тук.“

Следващото явяване на Маля в съда е насрочено за 20 ноември, а изслушването за екстрадиране ще започне на 04 декември.

Маля бе арестуван за първи път на 18 април в Лондон, след като Индия беше подала формален иск за екстрадирането на Маля от Великобритания към родината му.

Още през април 2016 г. съдът в Мумбай издаде заповед за неговото задържане във връзка с фалита на Кингфишър през 2012 г. Заради него група от 15 индийски банки търси от Маля общо 1,15 милиарда евро, които са му били отпуснати под формата на заеми.