Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Аривабене: Бяхме бавни на правите, без да печелим нищо в завоите

Аривабене: Бяхме бавни на правите, без да печелим нищо в завоите

59
0

Спортният шеф на Ферари Маурицио Аривабене призна, че колите на тима са били доста бавни на правите в Гран при на Великобритания, без обаче да печелят нищо в бързите завои. Себастиан Фетел се класира на 3-о място на финала, но това се дължеше в огромна степен на падналия в края дъжд и точния момент за поставяне на гумите за средно мокра писта. Това му помогна да мине пред пилотите на Уилямс.

Затова Аривабене заяви, че първият подиум за тима от Монако насам не е повод за празнуване. „Чашата е наполовина празна, не наполовина пълна, заяви Аривабене. – Свършихме добра работа по отношение на стратегията – дъждът ни помогна. Но ако състезанието беше останало на сухо, резултатът щеше да бъде напълно различен. Трябва да работим по проблемите, които имаме.”

Кими Райконен, чийто опит с поставянето на гуми интермедия по-рано, не проработи, се съгласи с мнението на Аривабене, че колата не е имала достатъчно скорост на правите. „В първия стинт бяхме по-бързи от Нико Хюлкенберг, но не можех да го изпреваря, заяви финландецът. – Не бяхме достатъчно бързи на правите. Колата беше добре. По-добре спрямо събота, но ни липсваше доброто време за обиколка. После заваля дъждът и решихме да опитаме нещо, но беше твърде рано – 4 обиколки по-рано. Беше грешен избор.”

Ексклузивно интервю с Аривабене четете в новия брой на ClubS1, който вече е на пазара