Начало Други АСК Флат аут готови за старт в Шумен

АСК Флат аут готови за старт в Шумен

78
0

Днес в пресцентъра на Двореца на културата и спорта във Варна, се проведе поредната пресконференция на РАЛИ КЛУБ ВАРНА за тази година. Участваха Орлин Пенев от ”Нептун Моторспорт Варна”, Димитър Георгиев –  директор на „Мемориал Валерий Великов“, първи кръг от националния шампионат по планинско изкачване и Ясен Обретенов от АСК ”ФЛАТ АУТ”.

В началото Димитър Георгиев говори за приятелството си с Валерий Великов от училище и че, именно той го е запалил по автомобилния спорт. След това Георгиев разказа доста подробности от „кухнята” за предстоящото състезание: за рекордния брой участници – 75 броя, нещо НЕВИЖДАНО в България за автомобилно състезание, за мерките за сигурност на мемориала – охраната ще бъде основно от съдии-маршали, и ще има САМО 5 щатни полицаи, които ще бъдат натоварени за затварянето на пътя. На старта ще бъдат разположени: автомобил за бързо реагиране снабден с необходимите пожарни съоръжения, реанимобил с лекарски екип и автомобил пътна помощ.

С най-много участници в надпреварата ще бъде варненския тим ФЛАТ АУТ – с цели 13 заявки, вкл. и единствената жена – Вилияна Дякова, както и за първи път в България ще стартира специално подготвения за този вид състезания болид Силвър Кар EF10 на Стефан Стоев. И през ще има вход от 5 лв. Приходите от билети, ни помагат като организатори да намалим таксата за участие, както и да направим специални награди за състезателите с автомобили „Лада”.

Ясен Обретенов от АСК ”ФЛАТ АУТ”, разказа, че за втора поредна година ще стартира в „Мемориал Валерий Великов“ с БМВ Е30. Повечето от неговите колеги в клуба ще управляват също БМВ, а останалите ще разчитат и на други марки автомобили: Пежо, Ситроен, Фиат, Рено Фолксваген, Хонда и Лада