Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин: Фетел ще свърши страхотна работа с по-добра кола

Астън Мартин: Фетел ще свърши страхотна работа с по-добра кола

1688
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин
Шефът на Астън Мартин Отмар Шафнауер смята, че Себастиан Фетел би имал възможност за по-добро класиране ако разполагаше с по-добра кола. Британската марка наследи отбора на Рейсинг Пойнт след края на 2020 след като Лорънс Строл закупи акции в британската марка. 

Новото приключение за отбора започна по много скалист път. Тимът не отговори на високите очаквания пред старта на сезона. Болидът е много сходен с този на германците, заради което през миналия сезон беше наричан „розовия Мерцедес“.

Заради промените в правилата за този сезон колата трябваше да претърпи известни промени в аеродинамиката. Най-ощетени от това бяха тимовете на Астън Мартин и Мерцедес, които загубиха повече притискане в сравнение със своите съперници. Отборът от Силвърстоун привлече главния аеродинамик на Мерцедес, който ще започне работа през октомври 2022.

В резултат на това успехите на Астън Мартин са много по-скромни в сравнение с миналата година. Същото може да се каже и за Фетел, който най-вероятно се впуска в последното си предизвикателство като пилот от F1. До момента германецът има един подиум от началото на кампанията по време на надпреварата в Азербайджан. Фетел финишира на втора позиция в Гран при на Унгария, но бе дисквалифициран заради по-малко гориво от допустимото в неговия резервоар.

До момента Астън Мартин е спечелил само 77 точки, като 43 от тях са на Фетел. В класирането при конструкторите британците се намират на седма позиция, като зад тях са само Уилямс, Алфа Ромео и Хаас. Въпреки изненадващо лошите резултати, Шафнауер каза, че все още е много впечатлен от това, което Фетел донесе в отбора. Той не се съмнява Фетел да е в челото на класирането ако разполага с по-бърза кола.

„Себ свърши страхотна работа за нас“, сподели Шафнауер.

„Наистина се радваме да работим с него. Наистина е жалко, че не можем да му дадем конкурентен  болид, поради обстоятелствата, които се озовахме. Определено Фетел ще свърши страхотна работа с по-добра кола“.

Шефът на отбора добави колко много е научил Ланс Строл, работейки с четирикратния световен шампион.

„Ланс научи страшно много неща от него. Имаме двама страхотни състезатели и с нетърпение очакваме да им дадем колата за следващата година“, завърши Отмар Шафнауер.