Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин не опроверга слух, че Фетел може да замести Строл в...

Астън Мартин не опроверга слух, че Фетел може да замести Строл в началото на сезон 2023

2612
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Астън Мартин

Шефът на Астън Мартин в F1 Майк Крак не опроверга категорично слух, че Себастиан Фетел може да замести Ланс Строл в началото на сезон 2023 във Формула 1. Канадският пилот е с контузия след инцидент с велосипед, за която няма официално потвърждение колко е тежка. За травмата на Строл до момента има само слухове. По време на последния ден от предсезонния тест на F1 екипите бе споменато, че е бил при доктор Хавиер Мир. Ортопедът е известен като един от най-популярните сред пилотите от MotoGP лекари.

Строл пропусна предсезонния тест и бе заместен от един от резервните пилоти на Астън Мартин – Фелипе Другович. Шампионът във Формула 2 многократно бе питан дали ще кара и в Гран при на Бахрейн. Той всеки път отговаряше, че не знае и от тима зависи какви стъпки ще предприеме ако титулярът не е в състояние да седне зад волана.

Междувременно се появи слухът, че Себастиан Фетел може да се окаже в кокпит на F1 болид много скоро, след като официално сложи край на Гран при кариерата си.

Също през последния ден на изпитанията в Бахрейн се разбра, че четирикратният световен шампион е предложил на тима услугите си.

„Проведох няколко телефонни разговора със Себастиан. Но това се случваше и миналата година. Ще продължим да се чуваме и в бъдеще“, отговори Крак на въпрос дали се е обаждал на Фетел.

На последвало питане дали Себастиан е проявил интерес да замести Строл отговорът бе по-категоричен:

„Няма да ви кажа.“

Крак неколкократно споменаваше по време на изпитанията на пистата Сахир, че все още нищо не е решено относно участието на Строл в първата надпревара за сезона. Той коментираше, че въпросът с контузията е личен и няма да дава подробности за това колко е тежка.

„Всичко е крайно хипотетично. Планът ни на първо място е Ланс да е в колата (за състезанието). Да видим какво ще стане в Бахрейн, после ще мислим за Джеда. Не е взето финално решение кой ще кара. Не забравяйте, че Себастиан има много сериозни планове за „пенсионирането“ си. Това също трябва да се уважава. Да видим какво ще стане, но в момента наистина не знам“, добави шефът на Астън Мартин.