Начало Избрани Строл пропуска предсезонните тестове в Бахрейн

Строл пропуска предсезонните тестове в Бахрейн

2125
0
Ланс Строл, Астън Мартин
Ланс Строл; снимка: Астън Мартин

Ланс Строл пропуска предсезонните тестове в Бахрейн. Пилотът на Астън Мартин няма да вземе участие в изпитанията на пистата Сахир, които ще се проведат в края на тази седмица. Причината за отсъствието на канадеца е свързана с наранявания, които той е получил при инцидент с тренировъчен велосипед в Испания.

Астън Мартин публикува кратко изявление в днешния следобед. В отборът от Силвърстоун съобщи, че Строл няма да вземе участие в тестовете на пистата Сахир от 23 до 25 февруари в резултат на „лек инцидент с велосипед.“ Очаква се 24-годишният състезател да се възстанови навреме за първия старт за сезон 2023.

От Астън Мартин ще предоставят допълнителна информация за състоянието на Строл преди Гран при на Бахрейн. Състезанието на пистата Сахир е първи кръг за сезон 2023 и ще се проведе на 5 март

„По време на тренировка с велосипед в Испания, Ланс Строл участва в лек инцидент и получи наранявания. В резултат на това той ще отсъства от предсезонния тест в Бахрейн“, се казва в съобщението на Астън Мартин.

„Ланс очаква бързо възстановяване и завръщане към пилотските си си задължения. Способността му да се върне в кокпита ще бъде оценявана ежедневно. Отборът ще предостави актуална информация преди Гран при на Бахрейн. Екипът на Астън Мартин пожелава на Ланс бързо възстановяване и отново очаква обичайната му енергия и ангажираност в екипа.“

Самият Строл също потвърди, че е претърпял инцидент с тренировъчен велосипед в Испания, заради който няма да вземе участие в изпитанията в Бахрейн.

„Претърпях нещастен инцидент, докато тренирах с велосипеда си в подготовка за сезона. Решен съм да се върна в автомобила и се вълнувам от предстоящия сезон 2023 с отбора на Астън Мартин. Мотивиран съм да се възстановя и да се върна на пистата възможно най-бързо“, обясни Строл.

От Астън Мартин все още не са обявили кой ще замести Строл по време на предсезонните тестове в Бахрейн. Отборът от Силвърстоун най-вероятно ще разчита на Фелипе Другович. Бразилецът няма активна състезателна програма през тази година. В същото време другата резерва на Астън Мартин Щофел Ванодоорн ще изпълнява ангажимента си с отбора на DS Пенске във Формула Е. По-рано днес британския отбор заяви, че при нужда е готов да предостави на Макларън своите резервни състезатели.